Відбувся Всеукраїнський круглий стіл на тему «Безпечність товарів: вплив нових технологій»
28 березня 2024 року кафедрою товарознавства, експертизи та торговельного підприємництва (у змішаному режимі) було проведено Всеукраїнський круглий стіл на тему «Безпечність товарів: вплив нових технологій».
У круглому столі взяли участь 54 особи, серед них науково-педагогічні працівники кафедри товарознавства, експертизи та торговельного підприємництва ВТЕІ ДТЕУ; доцент, канд. техн. наук, доцент кафедри загальнотехнічних дисциплін та охорони праці Вінницького національного аграрного університету Купчук Ігор; доцент, канд. техн. наук, завідувач кафедри будівництва, міського господарства та архітектури Вінницького національного технічного університету Швець Віталій; доктор філософії, директор ПП «Культтовари-Вінниця» Гавенко Михайло; директор ТОВ «Лордекс менеджмент груп», м. Вінниця Мамчур Василь; головний управляючий партнер торговельної мережі ТМ Steel Evolution, доцент, канд. техн. наук, м. Київ Григоренко Інна; викладач Відокремленого структурного підрозділу «Вінницький торговельно-економічний фаховий коледж ДТЕУ», м. Вінниця. Величко Людмила; здобувачі вищої освіти груп ПТ-11д(м), ПТ-11д, ПТБД-21д, ПТБД-31д, ТКЛ-41д, ПТ-91.
Було оголошено 13 доповідей:
1. Інноваційний розвиток сфери виробництва продуктів харчування та ризики продовольчої безпеки. Доповідач: Шарко Віталій, доцент, д-р екон. наук, професор кафедри товарознавства, експертизи та торговельного підприємництва ВТЕІ ДТЕУ.
2. Продовольча безпека і виробництво продуктів харчування у світлі сучасних досліджень. Доповідач: Купчук Ігор, доцент, канд. техн. наук, доцент кафедри загальнотехнічних дисциплін та охорони праці Вінницького національного аграрного університету.
3. Оздоровчі харчові продукти як основний об’єкт інновацій.
Доповідач: Власенко Ірина, професор, д-р мед. наук, професор кафедри товарознавства, експертизи та торговельного підприємництва ВТЕІ ДТЕУ.
4. Нормативно-правове поле України інноваційного розвитку виробництва товарів.
Доповідач: Швець Віталій, доцент, канд. техн. наук, завідувач кафедри будівництва, міського господарства та архітектури Вінницького національного технічного університету.
5. Прогрес у цифрових технологіях для безпеки харчових продуктів.
Доповідач: Тернова Алла, доцент, канд. техн. наук, завідувач кафедри товарознавства, експертизи та торговельного підприємництва ВТЕІ ДТЕУ.
6. Міжнародні стандарти як детермінант попередження ризиків, пов’язаних з безпечністю товарів. Доповідач: Григоренко Інна, головний управляючий партнер торговельної мережі ТМ Steel Evolution, доцент, канд. техн. наук, м. Київ.
7. Стратегія законодавства ЄС з безпечності харчових продуктів.
Доповідач: Гирич Сергій, доцент, канд. техн. наук, доцент кафедри товарознавства, експертизи та торговельного підприємництва ВТЕІ ДТЕУ.
8. Інноваційна безпека підприємства як запорука конкурентоспроможності в умовах інтеграції.
Доповідач: Гавенко Михайло, доктор філософії, директор ПП «Культтовари-Вінниця».
9. Особливості формування інноваційної безпеки підприємства.
Доповідач: Сіренко Світлана, доцент, канд. техн. наук, доцент кафедри товарознавства, експертизи та торговельного підприємництва ВТЕІ ДТЕУ.
10. Ризики продовольчої безпеки в контексті міжнародних економічних відносин.
Доповідач: Мамчур Василь, директор ТОВ «Лордекс менеджмент груп», м. Вінниця.
11. Вимоги законодавства України та ЄС щодо безпечності харчових продуктів.
Доповідач: Величко Людмила, викладач Відокремленого структурного підрозділу «Вінницький торговельно-економічний фаховий коледж ДТЕУ», м. Вінниця.
12. ІТ-нано-біотехнології у забезпеченні безпеки органічної продукції.
Доповідач: Андрусенко Надія, доцент, канд. екон. наук, доцент кафедри товарознавства, експертизи та торговельного підприємництва ВТЕІ ДТЕУ.
13. Вплив пакувальних матеріалів на безпеку товарів.
Доповідач: Василишина Ольга, доцент, канд. пед. наук, доцент кафедри товарознавства, експертизи та торговельного підприємництва ВТЕІ ДТЕУ.