Бүгүн Mostbet букмекердик кеңсесине кошулуп, Кыргызстанда спорттук мелдештерден жана онлайн оюндарынан максималдуу ырахат жана пайда алыңыз. Бул жерден сиз спорттук иш-чаралар үчүн эң мыкты коэфициенттерди, ошондой эле ар кандай бонустарды жана акцияларды, бекер коюмдарды, бекер айлануулар жана Мостбет промо коддорун таба аласыз. Биздин веб-сайтты колдонуу оңой жана жөнөкөй, ал эми букмекерликти ого бетер ыңгайлуу кылуу үчүн профессионалдар командасы сиз үчүн мобилдик тиркемени иштеп чыгышты.
English

16 жовтня 2024 року для здобувачів вищої освіти за спеціальностями 181 «Харчові технології», 241 «Готельно-ресторанна справа» було проведено майстер-клас на тему «Інноваційні технології приготування та оздоблення порційних десертів», який провела Тетяна Лебідь, кондитер кав’ярні «TORTEMIE».

Учасники заходу працювали над створенням порційних десертів – трайфлів – та їх декоруванням. Трайфл – це класичний англійський десерт, який вже понад чотириста років прикрашає столи британців та не тільки їх. У перекладі трайфл означає «дрібниця». Він складається з декількох шарів і багатий не тільки яскравим смаком, але й історією. Десерт з'явився на світ в 1596 році і включав в себе заварний крем, який пропитують алкоголем, цукром та імбиром. Через деякий час у ласощі почали додавати яйця, а ще пізніше – додали фрукти і ягоди. Основні інгредієнти трайфла завжди однакові: бісквіт, просочений алкоголем чи сиропом та покритий шаром фруктів, а також крем, покритий збитими вершками. На стіл цей десерт, зазвичай, подається у скляних формочках на тонкій ніжці, порційно.
Учасники майстер-класу ознайомилися з технологією приготування ванільного та шоколадного тіста, вивчили температурні режими його випікання, а також відкрили для себе технологію приготування карамелі, полуничного кюлі, крем чізу.
Під керівництвом запрошеного кондитера учасники майстер-класу приготували по два різні райфли, а по закінченню заходу отримали іменні сертифікати.