У ВТЕІ ДТЕУ проведено гостьову лекцію з елементами майстер-класу на тему «Спеції, трави, дикороси: користь для фізичного та ментального здоров’я»
Асмік упродовж багатьох років займається вивченням спецій, трав та дикоросів регіонів України, а також можливостей їх застосування в гастрономії та ресторанній продукції, тож з присутніми на заході вона поділилася набутими знаннями та вміннями у цій сфері.
Кожна рослина, що під ногами, на благодатній українській землі, – переконана Асмік Гаспарян, – може бути використана у кулінарній продукції. Важливо лише правильно зібрати дикороси, висушити їх та подрібнити, і все – спеція готова!
На майстер-класі Асмік приготувала сіль з додаванням дикоросів локального походження, а також олію, до якої додала лаванду, ваніль та корицю і яка ще впродовж 10 днів має настоюватися та дозрівати.
Колектив кафедри туризму та готельно-ресторанної справи, а разом з ним всі учасники заходу, серед яких – студенти інституту, викладачі, а також відомі ресторатори та шеф-кухарі м. Вінниці, висловлює слова вдячності Асмік Гаспарян за приділені час та увагу, а також безцінні знання та професійний досвід, якими вона продовжує ділитися.



