Для здобувачів вищої освіти проведено майстер-клас на тему «Інновації в технології приготування баношу»
19 лютого 2025 р. для здобувачів вищої освіти за спеціальністю 181 «Харчові технології» (ОП «Ресторанні технології») у рамках вивчення освітнього компоненту «Інноваційні технології ресторанної продукції» проведено майстер-клас на тему «Інновації в технології приготування баношу».
З використанням інноваційного обладнання було приготовлено три різновиди баношу:
- класичний банош із смаженим салом та термізованою закарпатською бринзою;
- банош із традиційною гуцульською бринзою з підсмаженим салом та гливами;
- Lola’s банош зі смаженими гливами, кранч-беконом, чіпсами з пармезану та локальною сировиною, представленою у вигляді дівочого намиста.
Майстер-клас провів Віталій Сапотніцький, шеф-кухар ресторану «Lolla – gastro place», готельно-ресторанного комплексу «Drive Club», а присутні на заході здобувачі вищої освіти мали змогу долучитися до приготування та дегустації всіх варіантів страви.
Висловлюємо слова вдячності директорі закладів Ользі Педорченко та шеф-кухарю Віталію Сапотніцькому за проведений захід та досвід щодо приготування баношу з використанням інноваційних технологій, яким він люб’язно поділився.