Науково-педагогічний працівник кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Семко Т.В. провела лекцію для персоналу ресторану «Lolla – gastro place» та готельно-ресторанного комплексу «Drive Club»
25 лютого 2025 р. в рамках реалізації договорів про співпрацю з рестораном «Lolla – gastro place» та готельно-ресторанним комплексом «Drive Club» для персоналу закладів доцентом кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Семко Тетяною було проведено лекцію з елементами дегустації на тему «Світові тренди в сироробстві».
Лекційним матеріалом було охоплено широке коло питань, серед яких – класифікації сирів за різними ознаками, загальні вимоги стандарту CXS 283-1978 / Codex Alimentarius, стан та тенденції розвитку світового ринку сирів, країни-лідери у галузі виробництва сиру. Значну увагу було приділено крафтовому виробництву сирів на Вінниччині та в Україні загалом.
По завершенню лекцію присутні на ній слухачі мали можливість долучитися до створення сирної тарілки, а потім продегустувати її. Окрім сирів промислового виробництва, на дегустації були представлені сири крафтового виробництва, а також плавлений сир «Янтар», створений Тетяною Семко власноруч, з використанням технології Термомікс.