Для здобувачів вищої освіти проведено майстер-клас із виробництва крафтового хліба
13 березня 2025 року для здобувачів вищої освіти за спеціальністю 181 «Харчові технології» ОС «бакалавр» проведено майстер-клас із виробництва крафтового хліб, у рамках вивчення освітніх компонентів «Технології харчових виробництв» та «Контроль якості та безпечності харчової продукції». Майстер-клас відбувся на виробничих потужностях крафтової пекарні «Домашня випічка «Sonto Frans» (с. Кожухів Хмільницького р-ну Вінницької обл.), яка є сімейною пекарнею родини Олександри та Олександра Слободянюків та їхніх дітей – Софії, Назара і Тараса. Олександр Слободянюк, пекар з майже двадцятирічним досвідом роботи, поділився зі здобувачами вищої освіти досвідом випікання крафтового житньо-пшеничного хліба та пампушки з часником.
Учасники майстер-класу взяли активну участь у всіх етапах технологічного процесу виробництва крафтового хліба: від приготування тіста до випікання хліба. Кожен з учасників заходу мав можливість доторкнутися до тіста, відчути його енергію, своїми руками сформувати напівфабрикат та вдихнути аромат щойно випеченого хліба, а також переконатися в тому, наскільки це – кропітка, важка, відповідальна, хоча в дуже благородна та вдячна робота.
Студенти та викладачі кафедри отримали не лише унікальний досвід виробництва хліба, але незабутні враження від спілкування із пекарем Олександром Слободянюком та його сім’єю.
Кафедра туризму та готельно-ресторанної справи, а також усі учасники майстер-класу висловлюють слова вдячності господарям крафтової пекарні «Домашня випічка «Sonto Frans» за проведений майстер-клас та бажають їм натхнення на нові звершення, а також процвітання підприємству і продовження сімейної справи у майбутніх поколіннях.