Представники інституту взяли участь у всеукраїнському круглому столі на тему «Ресторанні технології та фуд-дизайн: перспективи розвитку»
20 березня 2025 року кафедрою ресторанних і крафтових технологій Державного торговельно-економічного університету було проведено всеукраїнський круглий стіл на тему «Ресторанні технології та фуд-дизайн: перспективи розвитку», до участі в якому були запрошені представники кафедри туризму та готельно-ресторанної справи ВТЕІ ДТЕУ на чолі з завідувачем кафедри Наталією Чорною.
На круглому столі були презентовані дві доповіді:
- Вектори розвитку професійних компетентностей фахівців у галузі ресторанного господарства – доповідач Вікторія Гніцевич, гарант ОП «Технологія та організація ресторанного бізнесу» ОС «бакалавр», д-р техн. наук, професор;
- Фуд-дизайн: сучасні європейські тренди та напрями імплементації в освітню траєкторію фахівців із ресторанних технологій – доповідач Тетяна Марцин, канд. техн. наук, доцент.
Крім того, обговорення зазнали питання ролі неформальної освіти у сучасному університетському середовищі, трендів та стратегій розвитку крафтових виробництв продукції оздоровчого призначення, а також крафтової продукції як гастрономічного чинника брендингу територій України, за участі стейкголдерів кафедри ресторанних і крафтових технологій ДТЕУ та представників академічної спільноти.
Модератором заходу виступила Діна Федорова – д-р техн. наук, професор, завідувач кафедри ресторанних і крафтових технологій ДТЕУ.
Колектив кафедри туризму та готельно-ресторанної справи ВТЕІ ДТЕУ висловлює слова вдячності колегам з Державного торговельно-економічного університету за можливість долучитися до круглого столу, прослухати цікаві доповіді та надихнутися на наступний розвиток освітніх програм за спеціальністю 181 «Харчові технології» у ВТЕІ ДТЕУ.