Пізнавальний захід — дегустація «Гурман-експерт: досліджуємо смакові особливості продуктів»
9 квітня 2025 року кафедрою товарознавства, експертизи та торговельного підприємництва було проведено пізнавальний захід — дегустація «Гурман-експерт: досліджуємо смакові особливості продуктів».
У межах заходу здобувачі та запрошені учні ЗОШ№15, здобувачі ВСП ВТЕФК ДТЕУ дослідили 5 зразків яблучного соку різних торгових марок за органолептичними показниками: зовнішній вигляд, запах, смак і консистенція.
Найкращим визнано зразок №1 – ТМ «Наш сік»
Натуральний смак, приємний аромат і збалансована текстура.
Найгіршим виявився зразок №2 – ТМ «Сандора»
Виявлено неприродну солодкість і водянистість – можливі ознаки фальсифікації.
Проведення дегустації дозволило студентам закріпити знання з товарознавства харчових продуктів, удосконалити сенсорну чутливість і критичне сприйняття якості продукції.