Участь представників ВТЕІ ДТЕУ у ІІІ Міжнародній науково-практичній конференції «Промисловість та крафт для HoReCa в туризмі: досвід, проблеми, інновації»
15 травня 2025 року старший викладач кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Олена Пахомська взяла участь у ІІІ Міжнародній науково-практичній конференції «Промисловість та крафт для HoReCa в туризмі: досвід, проблеми, інновації», яка відбувалася у Національному університеті харчових технологій (м. Київ).
У рамках конференції відбулася виставка-презентація продукції багатьох провідних промислових та крафтових виробників харчової продукції з Київської та інших областей.
Робота конференції розпочалася з вітального слова Олександра Шевченка, ректора Національного університету харчових технологій, який високо оцінив роботу науковців та освітян, які працюють у сфері підготовки фахівців для харчової галузі, а також виробників харчової продукції, у такий непростий для країни час.
Модераторами конференції виступили д-р техн. наук, професор, завідувач кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів Василь Пасічний та канд. техн. наук, доцент, доцент кафедри м’яса і м’ясних продуктів, гарант освітньої програми «Промислові та крафтові технології для HоRеCа в туризмі» Оксана Топчій.
Потужними спікерами були представлені доповіді на тему вимог законодавства до виробників харчової крафтової продукції, бренд-дизайну харчових продуктів, інноваційних стратегій розвитку крафтового виробництва, можливостей використання крафту для розвиту HoReCa та туризму, ін.
У рамках конференції відбулися дві панельні дискусіі: «Цифровізація та технологічна модернізація у харчовій промисловості та сфері HoReCa: інструменти розвитку малого і середнього бізнесу», «Синергія крафтового виробництва, HoReCa та туризму: можливості інтеграції, розвитку і просування локальних продуктів», до яких долучилися провідні фахівці-практики харчової галузі Укпаїни. Завершився перший день роботи конференції підведенням підсумків модераторами заходу та врученням дипломів доповідачам та учасникам панельних дискусій.