18 грудня 2020 року кафедрою туризму та готельно-ресторанної справи проведено семінар «Крафтове виноградарство Вінниччини: виклики та ризики», у якому взяли участь науково-педагогічні працівнки кафедри та здобувачі вищої освіти спеціальності «Харчові технології». Запрошена особа – Самсонюк Георгій Віталійович, голова громадського об’єднання «Союз виноградарів та виноробів Вінниччини».
На семінарі було піднято важливі питання крафтового виноградарства та виноробства нашого регіону, а саме проблеми крафтового виноробства в Україні та на Вінниччині зокрема, роль держави та законодавчі зміни, що формують напрямки розвитку виноградарства та виноробства, вплив змін клімату на галузь в цілому, асортимент вин, що сьогодні виготовляються крафтовими виноробами. Георгій Віталійович розповів про технологічні особливості виготовлення вин різного типу, участь Союзу у фестивалях та міжнародних конкурсах, про досягнення та проблеми презентації вина в даний час у зв’язку з епідеміологічною ситуацією, функцію держави у розвитку вітчизняного виноградарства та виноробства.

Учасниками обговорено можливості винного туризму на Вінниччині, залучення фахівців до проведення онлайн-дегустацій, шляхи розвитку в умовах пандемії.
Підняті проблеми викликали живий інтерес серед учасників, запрошеному гостю було поставлено багато запитань, на які він цікаво і компетентно дав відповіді. Тема семінару не залишила байдужим жодного учасника, виявилася актуальною, інформативною та пізнавальною.
Присутні побажали Союзу виноградарів та виноробів Вінниччини та Георгію Самсонюку зокрема досягнення цілей, успіхів і визнання у нелегкій та цікавій справі розвитку регіонального виноробства, сприяння держави та вдячних споживачів!