6 червня 2022 року викладачі кафедри туризму та готельно-ресторанної справи взяли участь у кулінарному майстер-класі гастрогідеси, дослідниці подільської кухні Олени Павлової, що відбувся в ресторані «Влтава».
Як відомо, приготування їжі є потужним антистресом, відповідно проведення майстер-класу, учасники якого готують їжу, є, безперечно, на часі. Присутні на заході вінничани, а також особи, тимчасово переміщені до міста з інших регіонів України, досліджували особливості подільської кухні та готували вареники з куркумою, картоплею і маком, спаржу на пару, огірчаник (холодний суп), паштет з чорної квасолі.

Захід був організований Інститутом розвитку міст та відбувся в рамках реалізації Інтеркультурної стратегії Вінницької міської територіальної громади за фінансової підтримки Німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ (проєкт «Інтегрований розвиток міст в Україні ІІ», що реалізується за сприяння урядів Німеччини та Швейцарії).
Нові знання та вміння, а також позитивні емоції – це те, що об’єднує сьогодні. Україна єдина! Україна переможе!