Бүгүн Mostbet букмекердик кеңсесине кошулуп, Кыргызстанда спорттук мелдештерден жана онлайн оюндарынан максималдуу ырахат жана пайда алыңыз. Бул жерден сиз спорттук иш-чаралар үчүн эң мыкты коэфициенттерди, ошондой эле ар кандай бонустарды жана акцияларды, бекер коюмдарды, бекер айлануулар жана Мостбет промо коддорун таба аласыз. Биздин веб-сайтты колдонуу оңой жана жөнөкөй, ал эми букмекерликти ого бетер ыңгайлуу кылуу үчүн профессионалдар командасы сиз үчүн мобилдик тиркемени иштеп чыгышты.

17 серпня 2022 року відбулася інтеграційна зустріч для внутрішньо переміщених осіб «ПРАЦЮЄМО ЗАРАДИ МИРУ!», організаторами якої стали Вінницький торговельно-економічний інститут ДТЕУ, Індустріальний Гендерний Комітет з Реклами в партнерстві з Представництвом Фонду імені Фрідріха Еберта в Україні.
Метою заходу було підтримати вимушено переселених осіб, які залишили житло через проведення активних бойових дій у їхніх регіонах та виїхали у місто Вінниця та Вінницьку область.
Учасники інтеграційної зустрічі мали можливість обговорити проблеми адаптації внутрішньо переміщених осіб у місті Вінниця та області, можливості учасників заходу щодо соціальних виплат, отримання житла, харчування, пошуку роботи, організації бізнесу (перенесення бізнесу), правового захисту, медичного обслуговування, організації навчання дітей в освітніх закладах внутрішньо переміщених осіб.

Під час інтеграційної зустрічі учасники заходу дізналися:

  • про активну позицію Вінницького торговельно-економічного інституту ДТЕУ під час війни щодо допомоги, підтримки осіб тимчасово переселених у м. Вінницю;
  • про результати проведених заходів з ВПО в партнерстві з Представництвом Фонду імені Фрідріха Еберта в Україні щодо адаптації внутрішньо переміщених осіб у місті Вінниця та області, працевлаштування на роботу, відкриття власної справи, перенесення бізнесу;
  • про роботу Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу та кол-центру у Вінницькій територіальній громаді;
  • про позицію Вінницької обласної ради під час війни щодо допомоги та підтримки внутрішньо переміщених осіб та релокованих вітчизняних підприємств у м. Вінницю;
  • про створення штабу «Херсон – це Україна!», роботу якого направлено на допомогу, координацію та вирішення потреб ВПО з Херсону;
  • про роботу Департаменту соціальної політики Вінницької міської ради, який став важливою ланкою вирішення проблем соціального забезпечення осіб внутрішньо переміщених осіб, що постраждали через проведення активних бойових дій у їхніх регіонах;
  • про роботу міського центру зайнятості, ситуацію щодо працевлаштування у місті; про проєкти, які реалізуються ГО «Вінницький Бізнес Клуб», що спрямовані на підтримку релокованих підприємств, встановленню нових зв’язків між українськими компаніями, формуванню ланцюгів постачання та створенню спільних нових продуктів;
  • представники релокованого бізнесу ділились з присутніми своїми успіхами, розповіли про труднощі, які довелось пережити на окупаційній території, та про сприятливі умови для ведення підприємницької діяльності, а також підтримку і допомогу, яку надали їм на Вінниччині.

В процесі обговорення, спільно з учасниками інтеграційної зустрічі, вдалося визначити перелік проблем/потреб, які сьогодні найчастіше виникають у ВПО у місті Вінниця та області та розробити шляхи їх вирішення:

  • необхідна підтримка людей, які НЕ вміють користуватися електронними засобами, зокрема, «Дією»;
  • створення порталу пошуку роботи для ВПО або взаємодія з існуючими порталами пошуку роботи, які би створили розділи з вакансіями саме для ВПО, і донесення інформації до ВПО про такі портали через волонтерські організації;
  • пошуки додаткових житлових приміщень з доступними цінами на оренду для поселення ВПО;
  • співпраця з зарубіжними донорами щодо надання допомоги, що дозволить підготувати ВПО до зимового періоду;
  • допомога школярам адаптуватися до нової школи, нового класу;
  • вивчення механізму звільнення з роботи осіб з місць де тривають бойові дії;
  • організація освітніх заходів для формування soft skilss у ВПО;
  • організація освітніх заходів для формування знань ведення бізнесу у ВПО (дорослі, старшокласники);
  • допомога підприємствам, громадам у отримані додаткового фінансування для стратегічного розвитку.

Дружня атмосфера не покидали учасників інтеграційної зустрічі!
Щиро дякуємо всім учасникам за зустріч, маємо нові задання щодо ефективної адаптації внутрішньо переміщених осіб у місті Вінниця та області, використаємо досвід та професійний рівень в складний для всіх українців та всього світу час!
Дякуємо спікерам заходу за надзвичайно корисну інформацію для ВПО: Наталії Замковій, директору ВТЕІ ДТЕУ, члену Української Асоціації Маркетингу, депутату Вінницької обласної ради, голові постійної комісії з питань освіти, релігії, культури, молоді та спорту. Ірині Івасюк, депутату Вінницької обласної Ради, координатору Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу.
Галині Луговій, т.в.о. Херсонського міського голови, секретарю Херсонської міської ради.
Володимиру Шевчуку, заступнику начальника управління по зв’язках з органами місцевого самоврядування, міжнародної та міжрегіональної співпраці, проєктної діяльності та сприяння інвестиціям виконавчого апарату Вінницької обласної Ради.
Валентині Войтковій, директору департаменту соціальної політики Вінницької міської ради.
Володимиру Мережко, заступнику директора з міжнародної діяльності та стратегічного розвитку ВТЕІ ДТЕУ, керівнику ГО «Вінницький Бізнес Клуб».
Олександру Тихому, директору аграрного підприємства «ТД Сан Агро». Анні Воскобойник, власниці кафе «Perfetto», м. Вінниця – м. Херсон.
Альоні Танасійчук, очільниці Вінницького Регіонального Представництва Індустріального Гендерного Комітету з Реклами, професору кафедри маркетингу та реклами ВТЕІ ДТЕУ, керівнику Бізнес школи ВТЕІ ДТЕУ.