Для здобувачів вищої освіти за спеціальністю «Готельно-ресторанна справа» відбувся семінар на тему «Тенденції розвитку ресторанної сфери»
16 листопада 2023 року для здобувачів вищої освіти за спеціальністю 241 «Готельно-ресторанна справа» було проведено семінар тему «Тенденції розвитку ресторанної сфери», запрошеними спікерами на якому виступили Гончаренко Олена та Перимська Тетяна, співвласниці Debi Group, до якої входять ресторани «Debi», «Тареля», «FiFi» та готель-бутік з рестораном «Hide Park».
Спікери розпочали свій виступ з аналітики ринку ресторанних послуг до початку війни та під час неї. Проаналізовали як вплинула війна, пандемія та криза на ресторанний бізнес, а також які заклади найбільше від цього постраждали. Спікери зауважили, що відвідуючи заклади за кордоном, вони не відчули того сервісу, який надає сьогодні український ресторанний бізнес. Українцям є чим здивувати світ: проведення різних фестивалів, створення нових напрямків сучасної кулінарії, впровадження фьюжн стилю, популяризація барної культури, а також відродження автентичної культури. Було відзначено те, як вплинули реалії сьогодення на ресторанний бізнес України та які сучасні тренди використовуються закладами станом на сьогодні, а також те, як буде розвиватися українська гастрономія, яка в подальшому стане потужним трендом у всьому світі.
Спікери звернули увагу, на те, як швидко адаптувати бізнес-модель під нові реалії шляхом діджиталізації, візуальної реальності, особливого підходу до персоналу та гостей, 3Д друку їжі, токенізації, Е-nose, автоматичної системи розпізнавання емоційного стану гостя. Детально розповіли про майбутню модель управління бізнесом (холакратія), яку планують запровадити у своїх закладах.
Семінар пройшов надзвичайно емоційно та драйвово, був цікавим та корисним для всіх його учасників, за що щиро дякуємо п. Тетяні та п. Олені!