Участь в освітньому заході «Young Chefs: новий хід гастроіндустрії»
17 вересня 2024 року у м. Київ відбувся освітній захід «Young Chefs: новий хід гастроіндустрії», який відвідала гарант ОП «Ресторанні технології» ОС «магістр», канд. техн. наук, доцент кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Тетяна Семко.
Захід виявився наймасштабнішою гастрономічною подією сезону, участь у якій взяли 786 осіб – шефів нового покоління та рестораторів, стартаперів та дослідників, що працюють на стикові кулінарії, науки та мистецтва, гастрономічних критиків та усіх, кого цікавить гастрономічна індустрія.
Перед учасниками заходу виступили 16 спікерів, у доповідях яких було піднято широке коло актуальних питань: від впровадження в діяльність закладу локальних продуктів, розвитку гастротрендів, створення ресторанних десертів та ефектних їх презентацій і до започаткування проєктів підтримки майбутніх кухарів, поваги до українських кулінарних традицій, а також казки … про жабу і гадюку.
На майданчику Food Lab шеф-кухарями Дарією Крікуновою, Ілльою Сьоміним, Андрієм Северенчуком, Вадимом Жигуном було проведено чотири майстер-класи, які нікого з присутніх не залишили байдужими.
Проведений захід засвідчив: попри численні випробування та виклики, ресторанна галузь стрімко розвивається, поповнюється інноваційними технологіями та новітніми концептуальними рішеннями. Попереду – багато планів та масштабних проєктів, які обов’язково будуть реалізовані та впроваджені в освітній процес.