Для здобувачів вищої освіти проведено лекцію на тему «Інноваційні технології використання дикоросів Вінниччини у кулінарній продукції»
01 жовтня 2024 року на виробничих потужностях ТОВ «Люстдорф» – провідного підприємства регіону та одного з найбільших в Україні з виробництва молочної продукції – для здобувачів вищої освіти за спеціальністю 181 «Харчові технології» (гр. ХТ-31д, ХТ-21д та ХТ-11дсп) канд. техн. наук, доцентом Семко Т.В. були проведені виїзні лабораторні заняття з освітніх компонентів «Технології харчових виробництв», «Контроль якості та безпечності харчових продуктів».
02 жовтня 2024 року для здобувачів вищої освіти за спеціальністю 181 «Харчові технології» (ОПП «Ресторанні технології» ОС «магістр») було проведено лекцію на тему «Інноваційні технології використання дикоросів Вінниччини у кулінарній продукції».
Здобувачам було продемонстровано 10 сумішей дикоросів Вінниччини (кропива, подорожник, любисток, ін.), повідомлено про можливості їх використання у технологіях молочних продуктів (м’який сир «Браво» з пряними сумішами, сирні кульки в олії з різними місцевими дикорослими травами), а також солі «Вінницька» з місцевими травами, тістечок «Шу» з вершково-заварним кремом із додаванням любистку.
Лекцію було проведено канд. техн. наук, доцентом Семко Т.В. у рамках викладання освітнього компоненту «Інноваційні технології ресторанної продукції» та виконання кафедральної науково-дослідної роботи «Локальна кухня в закладах ресторанного господарства як інструмент формування привабливості туристичної дестинації».