Для здобувачів вищої освіти проведено майстер-клас на тему «Інноваційні технології приготування та оздоблення порційних десертів»
16 жовтня 2024 року для здобувачів вищої освіти за спеціальностями 181 «Харчові технології», 241 «Готельно-ресторанна справа» було проведено майстер-клас на тему «Інноваційні технології приготування та оздоблення порційних десертів», який провела Тетяна Лебідь, кондитер кав’ярні «TORTEMIE».
Учасники заходу працювали над створенням порційних десертів – трайфлів – та їх декоруванням. Трайфл – це класичний англійський десерт, який вже понад чотириста років прикрашає столи британців та не тільки їх. У перекладі трайфл означає «дрібниця». Він складається з декількох шарів і багатий не тільки яскравим смаком, але й історією. Десерт з'явився на світ в 1596 році і включав в себе заварний крем, який пропитують алкоголем, цукром та імбиром. Через деякий час у ласощі почали додавати яйця, а ще пізніше – додали фрукти і ягоди. Основні інгредієнти трайфла завжди однакові: бісквіт, просочений алкоголем чи сиропом та покритий шаром фруктів, а також крем, покритий збитими вершками. На стіл цей десерт, зазвичай, подається у скляних формочках на тонкій ніжці, порційно.
Учасники майстер-класу ознайомилися з технологією приготування ванільного та шоколадного тіста, вивчили температурні режими його випікання, а також відкрили для себе технологію приготування карамелі, полуничного кюлі, крем чізу.
Під керівництвом запрошеного кондитера учасники майстер-класу приготували по два різні райфли, а по закінченню заходу отримали іменні сертифікати.