Для здобувачів вищої освіти проведено дегустацію вин у GASTRO&WINE MARKET «WINETIME»
7 листопада 2024 року у GASTRO&WINE MARKET «WINETIME» для здобувачів вищої освіти за спеціальністю 241 «Готельно-ресторанна справа» (гр. ГРС-31д, ГРС-32д) у рамках вивчення вибіркової освітньої компоненти «Організація роботи сомельє» було проведено дегустацію вин.
Дегустацію провів шеф-сомельє закладу Свинарчук Вадим, запропонувавши учасникам 5 різновидів вин країн Європи: Португалії, Італії, Франції та Грузії. Шеф-сомельє ознайомив присутніх із особливостями кожного вина, технологічними секретами їх виробництва, правилами дегустації та принципами еногастрономічних поєднань.
Вадим пояснив правила проведення дегустації вина, тонкощі сортів виноградної сировини для обраних зразків вин, особливості зберігання пляшок з вином, продемонстрував прийоми відкорковування пляшок та розливання вина по келихах.
Здобувачі вищої освіти мали можливість визначити ароматичну композицію кожного з вин, відчути тонкощі смакових відтінків, оцінити колір та блиск і поглибити таким чином свої знання у сфері енології.
Шеф-сомельє відповів на запитання студентів та наголосив на важливості формування у молоді культури споживання вина, свідомого відношення до напою як унікального продукту.
Завершилася дегустація вин словами Йоганна Вольфганга Фон Гете про те, що «життя занадто коротке, щоб пити погані вина». і ми цілком із цим погоджуємося!
Учасники дегустації висловили вдячність GASTRO&WINE MARKET «WINETIME» в особі шефа-сомельє Свинарчука Вадима за нові знання та вміння, яскраві враження та незабутні емоції!