У ВТЕІ ДТЕУ проведено гостьову лекцію з елементами майстер-класу на тему «Спеції, трави, дикороси: користь для фізичного та ментального здоров’я»
8 листопада 2024 року до ВТЕІ ДТЕУ завітала Асмік Гаспарян – шеф-кухарка, бренд-шефиня багатьох ресторанів України, переможниця VI сезону кулінарного шоу «МастерШеф», випускниця кулінарної школи «Le Cordon Bleu», засновниця та власниця пряного бренду «Asmik spices», авторка та ведуча багатьох проєктів про спеції, та провела гостьову лекцію з елементами майстер-класу на тему «Спеції, трави, дикороси: користь для фізичного та ментального здоров’я».
Асмік упродовж багатьох років займається вивченням спецій, трав та дикоросів регіонів України, а також можливостей їх застосування в гастрономії та ресторанній продукції, тож з присутніми на заході вона поділилася набутими знаннями та вміннями у цій сфері.
Кожна рослина, що під ногами, на благодатній українській землі, – переконана Асмік Гаспарян, – може бути використана у кулінарній продукції. Важливо лише правильно зібрати дикороси, висушити їх та подрібнити, і все – спеція готова!
На майстер-класі Асмік приготувала сіль з додаванням дикоросів локального походження, а також олію, до якої додала лаванду, ваніль та корицю і яка ще впродовж 10 днів має настоюватися та дозрівати.
Колектив кафедри туризму та готельно-ресторанної справи, а разом з ним всі учасники заходу, серед яких – студенти інституту, викладачі, а також відомі ресторатори та шеф-кухарі м. Вінниці, висловлює слова вдячності Асмік Гаспарян за приділені час та увагу, а також безцінні знання та професійний досвід, якими вона продовжує ділитися.