31 травня 2022 року студенти торгівлі, маркетингу та сфери обслуговування факультету групи ПТБД-11д провели виїзну кураторську годину у Національному музеї-садибі М.І. Пирогова.
Під час екскурсії студенти довідалися багато цікавого, відвідавши будинок, в якому жив М.І Пирогов, і де розміщена експозиція про його життя і діяльність, музей-аптеку з інтер’єрами приймальні та операційної в його садибі Вишня та меморіальний парк, в якому збереглися посаджені ним дерева. Величезне враження на молодь справили розповіді екскурсовода про життя та діяльність видатного вченого, геніального лікаря, педагога і громадського діяча Миколи Івановича Пирогова, який залишив глибокий слід в історії вітчизняної науки і культури.

З 23 по 26 травня 2022 року відбулась П’ята транснаціональна зустріч партнерів проєкту «Encouraging integration for newly arrived immigrant women through entrepreneurship (WeCan)», Erasmus +. Протягом тижня директор ВТЕІ ДТЕУ Наталія Замкова, та учасники проєкту Наталя Махначова та Ірина Семенюк працювали над вирішенням актуальних питань інтеграції жінок-біженок на міжнародному рівні та в контексті викликів для українських жінок, що постраждали внаслідок війни. Підвели підсумки третього етапу проєкту. Відвідали ряд соціальних підприємств, серед яких «Naomi» (Салоніки, Греція), що має досвід багаторічної діяльності з підтримки та працевлаштування жінок-біженок. Функціонування організації грунтується на виготовленні одягу та аксесуарів з екологічно чистих матеріалів.

31 травня 2022 року науково-педагогічні працівники кафедри туризму та готельно-ресторанної справи та здобувачі вищої освіти за спеціальностями «Готельно-ресторанна справа», «Туризм», «Харчові технології» долучилися до онлайн-вебінару «Terra Incognita: Ресторани в час війни», організованому керуючим партнером компанії «Restetika», президентом Асоціації Кулінарів, ресторатором з 20-ти річним досвідом Андрієм Магалецьким та бренд-шефом мережі ресторанів «Salad», м. Житомир, Головою Житомирської обласної Асоціації кулінарів України, членом Національної кулінарної Збірної України, переможцем кількох Всеукраїнських кулінарних змагань Віктором Бєляком.
В ході зустрічі обговорювались наступні питання: волонтерство і комерційна діяльність; раціони для військових і меню для гостей; допомога біженцям і робота з постачальниками; доходи і витрати закладів ресторанного господарства в умовах сьогодення; тренди розвитку і виживання в ресторанному бізнесі.