ВТЕІ ДТЕУ розвиває співпрацю з Національним університетом харчових технологій у рамках реалізації освітніх програм за спеціальністю 181 «Харчові технології»
21 березня 2024 року Тетяна Василівна Семко, канд. техн. наук, доцент, доцент кафедри туризму та готельно-ресторанної справи, гарант освітньої програми «Ресторанні технології» ОС «магістр» відвідала Національний університет харчових технологій, з метою розвитку освітніх програм за спеціальністю 181 «Харчові технології».
У ході візиту до університету Тетяна Василівна мала робочу зустріч з д-ром техн. наук, професором, завідувачем кафедри м’яса і м’ясних продуктів Пасічним Василем Миколайовичем, в ході якої було обговорено зміст освітніх програм за спеціальністю 181 «Харчові технології», зміст освітніх компонентів, методику проведення лекцій та лабораторних занять. Крім того, Семко Т.В. ознайомилася з R&D-лабораторією – інноваційною кухнею-лабораторією, на базі якої здобувачі освіти, науковці та викладачі кафедри мають можливість експериментувати над процесом приготування м’ясних виробів за допомогою сучасного обладнання, а також створювати перші прототипи нових продуктів. Відкрита в 2021 р. при кафедрі м’яса і м’ясних продуктів, з того часу й до тепер лабораторія використовується для оброблення сировини та приготування й презентації кулінарних шедеврів, адже, крім, власне лабораторної складової, містить в собі простір для проведення семінарів, майстер-класів, воркшопів.
Маючи на меті поглиблення співпраці між закладами вищої освіти у рамках реалізації освітніх програм за спеціальністю 181 «Харчові технології», у ході зустрічі зазнали обговорення також плани проведення спільних наукових та науково-практичних заходів.